Wednesday, 4 February 2015

Assalamualaikum...
K , this blog still on progress but who care rite. So , aku nak cerita pasai keyemnsh. Huish kemain teruk bunyi dia. Ok formal sikit , KMNS stand fr Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan.

Since pengambilan baru untuk lepasan SPM taklama jeeeee lagi , which is bulan 5 kalau tksilap la. Siapa dapat KMNS? Say yahhhhhhh.. ucapan takziah dari aku. Nah , gurau. Tahniah k tahniah.

So nak cerita basic matrik la. Tak secara spesifik. First of all , congrats for those yang dapat matrik. Usually pemilihan modul akan dibuat secara random oleh pihak kolej. Kita tak pilih kita nak yang mana. But dont worry. *goyang jari telunjuk kiri kanan
This modul korang boleh ubah or tukar based on minat korang. Tapi atas PEMOHONAN kena bubuh BORANG. Why aku taip besor2? Sebab benda ni tak semestinya dapat tau.

So here about the modul:
Modul1: physics, chemistry, biology ,math, eng
Modul2:physics, chemistry , science comp. ,math , eng
Modul3:chemistry ,science comp. ,Math ,eng
Account
And ada matrik yg menawarkan untuk teknikal *sorry i dont really know bout it.

Basically for science students , chemistry adalah WAJIB.  So FUN riteeeeeee. Psstt, cikgu chemi chantek chantek k. Trust me. Eherr.
And bad news, eng juga adalah wajib. For sem 1 its ok lah. But we ve muet on sem1 , so goodluck with that. Sem2, eng gonna be your nightmare , trust me.

For intro, if korang ada kawan yang dapat sama matrik sama ngan korang. AND youguys nak satu bilik. Ulang suara, nak satu bilik!! Jangan daftar online , please dont. Daftar manual. Chances bak dapat sebilik tu amat tinggi , but , for girls korang kalau daftar manual , bilik dapat blok yang jauh lewwe. Pfft . Daftar manual lagi cepat , cause manusia yang daftar online tuhan saja yang tahu betapa ramai nya. Aku daftar manual. Cepat! Sebabpotong queue. Eherr..

So as usual segala peraturan boleh baca kat dokumen yang korang download kat laman web matrik tu. Jangan bawa barang terlarang such as iron , kettle or whtsoever. Sebab dorm ada sediakan k. Take note please. But nak bawa boleh je. Hahaha.

Act tak banyak boleh cerita secara basic , tapi aku akan buat entry khas untuk student KMNS. Wuuuu , teruja kannn...

Nak tanya soklan boleh tanya kat ask.fm/infinitytoinfinity

Sekian  :))